HISTORIK

COOL CANDYS 70 år

Cool Candys bildades 21 november 1950 på Brottarhallen i Lidköping under namnet COOL CATS av trummisen Einar Svensson. Till en början var man ett Jazzband, men i början av 60-talet ändrades stilen till en form av dansband. Under 44 år skördades många framgångar med ett 30-tal vinylskivor, TV- Radio i hela norden till låtar som Muckartwist, Jämtgubben, Vår Enda Sommar, för att nämna några. På 60-och 70-talet fortsatte Cool Candys att turnera och nu var gruppen ett av Sveriges mesta amatörband som kunde leva på sin hobby.

Många orkestermedlemmar byttes ut genom åren, Sven-Erik Gissbol slutade och Berndt Norrman ersatte honom som sångare och bassist. 1994 gjorde Cool Candys en paus men 20 år senare (2014) uppstår bandet igen och starten skedde på en Restaurang i Strömsund med Thomas Deutgen som konferencier.

Håkan Ljungqvist tidigare saxofonist i Cool Candys har arrangerat hela repertoaren c:a 70 låtar, så att konceptet låter så lika originalet som möjligt. 2015 spelade orkestern på dansbands veckan i Malung inför 5000 åhörare på Grönlandsparkens 30-års jubileum. I dag kör bandet ett event som kallas "Den mobila folkparken" med musiktävlingar och avslutas med bandets klassiska låtar.
21 November 2020 firar bandet 70-års jubileum på Hotel Nordica i Strömsund, och är därmed Nordens äldsta orkester.  

 

Cool Candys Comeback Tour startade 21/11 -14

21 november 2014 var det dags för Cool Candys att göra comeback efter en paus på 20 år. Comebacken skedde på restaurang Hörnet i Strömsund då Thomas Deutgen var speciellt inbjuden gäst och var konferencier under kvällen.

När evenemanget "Popsnöret" i Strömsund hade Berndt Norrman som gäst ville han framföra Cool Candys-låtar  med sitt rätta sound och till detta behövdes två tenorsaxofonister och dessa fanns i närheten genom
Anders Ehnberg och Benka Sehlin. Succén var given och idéen kläcktes att återuppta Cool Candys med dess rätta originalsound bandets orginallåtar.

Idag består Cool Candys av
Berndt Norrman - sång och bas, Anders Ehnberg och Benka Sehlin - tenorsaxar, Jan Rönngren - gitarr och refrängsång, Barbro Larbring Rönngren - klaviatur och refrängsång och Jörgen Rönnqvist - trummor.

 

 

Roger Lindqvist vet mer...

Nu är du bara ett klick från CoolCandys historia.

Välkommen.